top of page

Yüreğin Sağlam Olmalı

Sevmeye karar veremezsin. Ya seversin ya seversin. Aklın mantığın işlemez o saatten sonra. Deli divane olmayı göze alırsın. En gözü karasından dalarsın, en dip sevdaya.Kim ne der diye bakmazsın etrafına. En dibine kadar yaşayabilmeyi göze alırsın. Dünya durur, her şeyin önünde durabileceğini bilirsin.

Yüreğin sağlam olmalı, sevmeye karar verdiğinde. Dip uçurumları sevebilmelisin mesela. Hayal kırıklıklarını kendi kendine kucaklayabilmelisin.

Cesaretin olmalı, her şeyden önce, en sert ihanetlere göğüs gerebilmeyi göze alabilmelisin. Bazen hiç sebepsiz arkanı dönebil dildiğinde sevdiğin, ayakların yere sağlam basabilmeli. Gözyaşların sonuna kadar kurutsa da gözlerini, en güzel halinle gülümseyebilmelisin hayata.

Sevmeye akıl ermez. Düşüncelerinle ancak kendini kandırırsın. Ve bir an, dolapta kalan bir tişört, banyo da kalan diş fırçası aklını başından alır. Ve akıl o saatten sonra sadece çaresizliği öğretir sana. Bilmelisin, yüreğin sağlam olmalı, sevmeye karar verdiğinde. ..

Gitme zamanı geldiğinde, hoşça kal diyebilmelisin, en duru halinle. Yüreğin sağlam olmalı, hoşçakal diyebildiğinde. Bilmelisin gidişlerin tekrarı olmaz. Olsa bile aynı koku olmaz, kucakladığında. Hep bir ayağın geride kalır. Ve sen hep gidebilme ihtimalini düşünürsün her defasında.

Aşkla kucakladığın hayalin, seninle var olduğunu öğreniyorsun. Ve her şeyim dediğin sevgilinin her şey olmadığını öğreniyorsun. İşte şimdi aklını kullanabileceğini fark ediyorsun. Sen olabilmeyi öğreniyorsun. Yüreğin sağlam olduğunda, hayal kırıklıklarını sevmeyi öğreniyorsun. Canın acıdığında, sevginin kendi yüreğinde olduğunu, kendini sevebildiğini öğreniyorsun.

Yüreğin sağlam olmalı, aşkı bir daha yaşacağında. Yeniden ilk defa severmiş kimi, arkana bakmadan sevebilmelisin. Arkandan getirmeden geride kalanları. En gözü karasından sevebilmelisin, cesaretle sonuna kadar, her şeye rağmen sonuna kadar…

Aşk’la olun…

Öne Çıkanlar
Yeni Yazılar
Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page